Over Ons

Wij zijn een actieve vereniging van ambachtslieden, waarvan ieder lid barst van de creativiteit, kwaliteit, kennis, ervaring en inzicht. 

Soms was vakkennis moeilijk te vergaren en zijn er jaren overheen gegaan om deskundig te worden. Ieder gildelid is qua ambacht en kennis dan ook uniek. Van papier scheppen, antieke poppen repareren tot houtbewerking en houtconstructies; het lijken antieke beroepen uit een vervlogen tijd, maar een edelsmid met hedendaagse sieraden, een oorspronkelijke wilgenschutting maar ook bijenproducten, keramiek en hoefonderhoud aan paarden zijn ambachten. De maatschappij ontwikkelt zich in een hoog tempo richting een complexe samenleving. Onze vereniging koestert alle ambachten en tracht deze, het echte handwerk, te beschermen en te behouden voor de toekomst.

Op deze website van de vereniging stellen wij graag onze leden aan u voor.

Zo’n twee maal per jaar komen de leden bijeen voor overleg, om onderwerpen te bespreken met betrekking tot promotie, maar ook samenwerking met overkoepelende organisaties, scholing en dergelijke. Samen vormen wij een team van bevlogen ambachtslieden. Toetreding tot de vereniging is mogeijk, zie daarvoor de informatie onder het kopje ‘Contact‘.

 

Onze missie:

Netwerk: Het Ambachtsgilde Hondsrug biedt het gezamenlijk onderhouden van een netwerk.

Promotie: Het Ambachtsgilde Hondsrug promoot de producten en / of diensten van haar leden.

Activiteiten: Het Ambachtsgilde Hondsrug biedt activiteiten op basis van behoefte van de leden.

Kennisoverdracht: Het Ambachtsgilde stimuleert overdracht van kennis en vaardigheden aan jongeren.