Angelique is een vrouw met vele kwaliteiten; meubelmaker is haar eerste hoofdactiviteit, maar daarmee is lang niet alles gezegd. 

In haar jonge jaren was het haar ambitie om naar de kunstacademie te gaan. Daar is het niet van gekomen en in plaats daarvan heeft ze de opleiding primair en voortgezet meubelmaker gevolgd. Na een aantal jaren interieurbouw, en vervolgens als werkbegeleidster in de geestelijke gezondheidszorg werkzaam te zijn geweest, heeft ze tussendoor ook de opleiding voor restauratie-medewerker afgerond en heeft ze zich nu volledig toegelegd op houtbewerking. 

Wat ze kan bedenken kunnen haar handen maken, van het bouwen van een pipowagen tot de verfijnde afwerking van een keuken. Ze kan meubels maken van sloophout, maar ze maakt ook verfijnde kabinetjes waarin mensen hun dierbare herinneringen opslaan om ze voor het nageslacht te bewaren. Naast haar werk heeft ze enige jaren geleden een oude wens in vervulling laten gaan en volgt ze nu ook een cursus edelsmeden. 

Het huis dat ze deelt met haar man Tonnie Koudenburg straalt haar liefde voor het handwerk uit. Ze is trots op haar werk en hoewel het moeilijk blijft om je dagelijks brood met het handwerk te verdienen, zijn er altijd wel weer mensen die haar werk op zijn waarde  weten te waarderen en de weg naar Odoorn weten te vinden.

An Wood

Angelique Hesseling

Borgerderweg 26, 7873 TD Odoorn

0591 513 482 / 06 2885 1461

info@anwood.nl