Een eerste gedachte bij een ambacht is wellicht niet meteen een hovenier. Maar ook dit beroep is wel degelijk handwerk dat resulteert in een uniek product! 

Want dat is wat de hovenier Jaco Pelle doet, tuinen onder handen nemen. Van idee naar ontwerp, middels een schets en een vlekkenplan van de aanplant, tot en met de aanleg en het onderhoud. Het meest bevredigend is voor Jaco om van een verwaarloosde tuin weer een mooi geheel te maken. Mensen gaan verhuizen en nieuwe bewoners willen een verwilderde tuin aangepakt hebben, “Er is geen mooier vak”, zegt Jaco. 

Maar het komt ook voor dat ouderen wel willen blijven wonen, maar te breekbaar zijn geworden om zelf nog met de natuur te blijven stoeien. Jaco biedt voor hen op maat gemaakte onderhoudscontracten aan, toegesneden op de wensen van de klant. Dat kan gaan van hulp bij zware klussen, zoals het snoeien van de hagen, tot het volledig onderhoud van de tuin, inclusief het maaien van het gazon. In het seizoen kan Jaco het onderhoud 3 à 4 tuinen per dag aan, want elke tuin vereist liefde, aandacht en zorg; afraffelen van werk is geen optie. 

Jaco heeft de bekende opleiding tot hovenier gevolgd in Boskoop en woont inmiddels al 21 jaar in Drenthe. Adverteren doet hij bijna niet – de klanten komen vanzelf via mond tot mond reclame – maar als u belangstelling heeft, dan weet u nu hoe hem te bereiken.

 
Tuin Plus Hoveniers
Jaco Pelle
Spoorstraat 34, 7872 PT Valthe
06 1107 3762
info@tuinplushoveniers.nl