Restaurant De Gaffel met chefkok Roderik Seubers.

 De carrière van Roderik begint bij een culinaire grootvader in de vorige eeuw. Opa hield van lekker eten en was ook een jager. Roderik trok graag samen met hem op, zowel op de jachtvelden als bij gastronomische verkenningen. Op z’n twaalfde jaar wist Roderik al dat hij kok wilde worden en weinig heeft hem tegen kunnen houden. Op zijn 15e jaar stond hij ingeschreven bij de streekschool en ging hij vier dagen werken en één dag een opleiding doen. Toen Roderik 16 jaar was, kwam hij in de leer bij ‘In de Groene Lantaarn’ in Zuidwolde, waarna hij vervolgens in meerdere sterrenrestaurants zijn licht heeft opgestoken.  Toen Roderik in het restaurant ‘Bokkenpruik’ in Hardenberg werkte, kwam de boerderij van ‘De Gaffel’ vrij en greep hij zijn kans om een eigen restaurant te beginnen. Aanvankelijk als huurder, maar nu als gelukkige eigenaar. Ondanks (of dankzij) zijn ervaring in sterrenrestaurants streeft Roderik er bewust niet naar een Michelin-ster te ontvangen. Bovendien werkt hij niet met een vaste menukaart, wat de controleurs van Michelin graag zien, maar met een verrassingsmenu. Elke maand is er een nieuw menu, afgestemd op de seizoenen, dat in verscheidene variaties aan de gasten wordt aangeboden.  Groenten komen overigens uit de eigen moestuin. Dit jaar komen er ook Hampshire Down schapen naast het restaurant te grazen, die uiteindelijk ook hun bestemming zullen vinden via de keuken. Goed en eerlijk eten is wat mensen willen beleven bij het bezoek aan een restaurant. Omdat er heel veel gasten komen uit het westen van Nederland en uit België, denkt Roderik na over een op Drenthe geïnspireerd verblijf voor zijn gasten die nog niet naar huis willen. Waarom zouden ze ook!

Restaurant ‘De Gaffel’
Roderik Seubers
Odoornerweg 1, 7872 PA Valthe
0591 513 536
info@restaurantgaffel.nl