Nog geen 60 qua leeftijd, en toch al meer dan 40 jaar bakker!

Ervaring kun je de bakker Johnny Hulshof niet ontzeggen. In zijn jonge jaren leerde hij voor kok en bakker, en dat het uiteindelijk toch bakker werd komt door zijn twee grote liefdes: voetbal en zijn vrouw. Voetbal, omdat meedoen met de zondagcompetitie niet te verenigen was met het beroep van kok, want die moeten tenslotte alle zondagen werken. En terwijl de liefde voor die ene bijzondere vrouw al toesloeg toen hij 15 jaar was, is hij nog altijd verliefd op Ina, de dochter van de oude bakker Kuipers. De keuze was daarom niet zo moeilijk en snel gemaakt. Al die tijd werken ze samen in de bakkerij: Johnny is bezig met het brood en de bolletjes (alles met het deeg) en Ina doet de patisserie, de taarten en het gebak, kortom, alles wat een fijne afwerking nodig heeft. Beroemd bij Bakkerij Kuipers zijn de appeltaarten, volgens een door Johnny zelf ontwikkeld procedé (een tipje van de sluier, de onderkant van de taart blijft heerlijk krokant). Uiteraard is het een geheim recept, dat ook pas onlangs is doorgegeven aan zoon Nick, die inmiddels in het bedrijf is komen werken. Nick heeft zijn vader vervangen toen die in het ziekenhuis belandde en heeft de smaak van het bakkersvak te pakken gekregen. Nick heeft het vak snel opgepakt en werkt meer gestructureerd dan zijn vader, die eerlijk toegeeft dat het fijn is om samen te werken, maar dat loslaten af en toe ook wel erg lastig is. Alles in de winkel komt uit de eigen bakkerij. Het ambachtelijk gebakken volkorenbrood bevat geen toegevoegde E-nummers, pure smaken dus. Dagelijks worden er zo’n 30 à 35 appeltaarten gebakken. Wanneer het toeristenseizoen losbarst, en fietsers en wandelaars op de terrasjes neerstrijken, dan wordt de productie van de appeltaarten bijna verdubbeld! Want ook de horeca in Zuid-Oost Drenthe heeft de “omfiets” appeltaart van Bakkerij Kuipers omarmd!

Ambachtelijke Bakkerij Kuipers
Johnny Hulshof
Schoolstraat 4, 7872 PC Valthe
0591 512 247
kuipers@ambachtsbakker.nl